Friday, March 26, 2010

kerajinan yg dtg

huh..ntah la, pg td aku bgn agak lmbt,yola tdo pom lmbt manernyer ley bgn pg..ala cuti la katekn...bgn pg td, sarapan da beres,mkn pulut pagi ari nie..pulut pg 2 ialah pulut yg dimakan bersama dgn kelapa muda n ikan kering..ore klate kato "pulut ike kering".actually kne bebel gak la coz bgn lmbtkn..bgn2 jer tau nak mkn trs..haha..oleh sbb pgnyer xsntuh pape kat dapur so tghnyer dgn rela atinyer msk dapur tuk msk lauk tgh..tgh td aku just msk sayur pucuk paku + taugeh n ike goreng ngan udng kunyit...simple2 jerw coz aku ber4 jer kat umah...ptgnyer lak aku teringin nak mkn ketupat sotong..pas settle sumer aku pon keluar la ke kdai tuk cari sotong yg agak segar tuk dibuat ketupatnyer...nak tgk hasilnyer, tnggu n3 akn dtg berserta resepinyer skali...huhu..

RESEPI CREAM PUFF (CHOUX PASTRY & ECLAIRS)

PASTRI BAHAN A 555gm air 4gm garam 4gm gula 200gm Anchor butter BAHAN B 300gm tepung gandum lebih kurang 8 biji telur gred A...